Преговорите между португалския Витория Гимараеш и Лудогорец, свързани преминаването на централния защитник Жозуе Са, продължават с добро темпо, пише популярният вестник "О'Жого".

Залагайки на възможно най-бързо укрепване на отбраната, клубът от Гимараеш работи по завръщането на 29-годишния играч в първенството на в Португалия и предлага наем или сделка без пари срещу процент от следващ трансфер. Тъй като фиксираната сума за трансфер в договора му е значителна за възможностите на Гимараеш.

Самият футболист се е съгласил да си намали финансовите претенции, което ще бъде възнаградено от клуба с дългосрочен контракт. Тъй като е минал във Витория Гимараеш между 2009-а и 2017-а година, бранителят е добре познато лице там. А тимът има нужда от подсилване в тази част на схемата, тъй като миналата есен допусна голове в 12 поредни мача.

Витория Гимараеш е искал да вземе играча още миналото лято, но от Лудогорец са отказали преговорите изобщо, съобщи mediotejo.net и добавя, че Завръщането на Жозуе ще бъде улеснено и от предстоящото напускане на Микел Агу и Поха, и двамата освободени.

"Нямаме финансов ресурс да плащаме някакви невероятни трансфери. Искаме Жозуе защото го познаваме, а и защото той самият иска да се прибере в нашия клуб, твърди човек от Витория Гимараеш пред изданието.