Измина и 28-ият кръг на efbet Лига. В него станахме свидетели на красиви попадения, които обаче нямаше да бъдат възможни без важните асистенции. В класацията ни "Помощниците на героите" отново ще отличим най-добрите асистенции през кръга в българския шампионат. 

На пето място сме поставили комбинацията между Кристиан Добрев и Владимир Николов, която завърши с гол на втория.

Четвърта позиция заема красивото центриране на Виктор Митев, който сложи топката на главата на Луан, който изравни срещу Локомотив Пловдив в края на първото полувреме. 

Третото място на почетната стълбичка заема Лорен Маружин с паса си към Анте Живкович, който отбеляза четвъртото и последно попадение във вратата на Локомотив София. 

Асистенцията на Кирил Десподов към Игор Тиаго в мача с ЦСКА, му носи втора позиция в нашата класация. Виталното подаване от корнер, което намери Тиаго на далечната греда, донесе трите точки на "орлите" в един директен сблъсък за титлата.

Първенец обаче е Матеуш да Силва заради трудното и майсторско отиграване след центриране. Бразилецът отклони топката с глава към Мартин Паскалев, който отбеляза за 2:1 срещу Спартак Варна. 

Вижте най-добрите асистенции в прикаченото видео