Петият кръг в родната efbet Лига вече е в историята. В нето станахме свидетели на 18 попадения в 8 мача, а сега е време да обърнем по-детайлно внимание на красивите отигравания и по-точно на асистенциите от изминалите мачове в рубриката на Gong.bg – „Помощниците на героите“.

Вижте кои са Топ 5 на асистенциите от изминалия пети кръг в efbet Лига:

5. Петото мястото заема Франко Рамос Минго от Берое, който успя да асистира за изравнителното попадение на Лусиано Скуадроне за крайното 2:2 в гостуването на новака Етър Велико Търново.

4. Оставаме на същия мач и място по-нагоре, когато четири минути преди края на първата част Крум Стоянов предостави чудесно центриране за Мартин Тошев от Етър, който успя да възстанови паритета срещу заралии за 1:1.

3. Бронзовото отличие заслужи Георги Николов от Хебър Пазарджик, който изработи победното попадение за 1:0 срещу Ботев Пловдив, а самият гол бе отбелязан от Ангел Бастунов.

2. В подножието на върха остана Станислав Иванов от Арда с чудесното му подаване за Лъчезар Котев, който реализира единственото попадение в мача срещу Локомотив София.

1. Златният медал обаче тази седмица принадлежи на Густаво Каскардо от Берое, който направи перфектно центриране и качи топката на главата на Франческо Селесте, с което старозагорци откриха резултата срещу Етър.

Вижте всички изпълнения в прикаченото видео!