Днес се проведе важна среща за строежа на стадион „Христо Ботев“. На нея присъстваха зам.-кмет на "Строителство и инвестиции" Пламен Райчев, представители на ръководството на Ботев Пловдив, фенове на клуба и арх. Георги Савов, който е проектирал плана за съоръжението.. На нея стана ясно че, до 15 май ще бъде направена количествено – стойностната сметка за строежа, а до 15 юни ще бъде обявена и обществената поръчка. Очаква се старт на строителството да бъде дадено през август месец.

„Днес проведохме важна среща с представители на Ботев. Получихме уверение, че още следващата седмица ще получим окончателната количествено- стойностна сметка. Готови сме веднага да направим пазарно проучване между фирмите за строителните дейности и цените, които ще обявят строителите за довършването на това уникално за България съоръжение. Ако няма никакви пречки мисля, че около 15-ти юни можем да обявим обществената поръчка. За нейното провеждане са необходими около 40 дни по закон. След това ще отворим офертите и ще подпишем договор“, заяви Пламен Райчев.

„Ако всичко е нормално в средата на август е планът за рестартирането на строителните дейности. Стадионът ще отговаря на всички изисквания на БФС и УЕФА. Това ни е план максимум и дано да няма проблеми“, каза още Райчев.