Трансферът на Яцек Горалски от Лудогорец в казахстанския Кайрат е на финалната права, предават медиите в Полша. Според Przeglad Sportowy, антуражът на полския дефанзивен полузащитник са в Турция, за да оформят последните детайли по контракта на футболиста.

Агентите на Горалски се намират в южната ни съседка, тъй като подготовката на казахстанския тим се провежда именно там и се очаква Горалски да парафира за две години и половина.

Кайрат не беше единственият отбор, който искаше да привлече Горалски, след като той бе обект на интерес от Сивасспор, Денизлиспор и американският Сиатъл Саундърс. Медията в Полша твърди, че осемкратният шампион на България – Лудогорец, също е имал желание да удължи договора на своя футболист.

Очаква се Яцек Горалски да стане един от най-скъпоплатените футболисти в тима на Кайрат и именно това е основната причина той да предпочете бъдещето му да продължи в Казахстан. Този му трансфер обаче може да сведе до минимум опциите му да играе на предстоящото Европейско първенство, след като селекционерът на Полша – Яежи Бржечек, е против да вика футболисти, състезаващи се в „екзотични лиги”.

В казахстанския тим Горалски ще има един сънародник – Конрад Вржешински.