Един от знаковите президенти на Локомотив Пловдив в епохата на прехода Филчо Колев почина на 72 години в Харманли, където се оттегли да живее в последните години, съобщава "Марица".

Колев ръководи "черно-белите" от януари 1998 до юни 1999 г. Той спасява от разпадане и изпадане клуба след оттегляне от управлението на тогавашното градско ръководство на управляващата партия СДС. През следващия сезон обаче "железничарите" изпадат във втория ешелон, а това съвпада с кризата в бизнеса на зърнения бос.

Въпреки изпадането на пловдивчани, черно-белите фенове запазват добри чувства към Филчо Колев. Това се дължи най-вече на факта, че той не се поддава на политически натиск Локо да не се напъва много в пролетното дерби на 1999 г. срещу Ботев. Макар и фактически изпаднали, "смърфовете" побеждават с 2:1 и повличат към втория ешелон съгражданите си. Впоследствие обаче "канарчетата" се спасяват. 

Поклонението пред Филчо Колев ще бъде в събота от 13:00 часа в църквата "Света Неделя".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.