Вратарят на Лудогорец, Пламен Илиев, сподели пред камерата на DIEMA SPORT впечатленията си от сблъсъка срещу Интер и предстоящата 1/4-финална среща от Купата на България срещу Левски. 

Стражът призна, че отборът вече се е отърсил от истерията с коронавируса. 

"Мисля, че вече всички са спокойни. След резултатите от тестовете всичко е наред, спазихме дисциплината по време на пътуването. Нямаше проблеми и всичко е зад гърба ни. Преди всичко сме професионалисти. Беше ни гарантирано, че всичко ще бъде наред - така и стана", призна Илиев.

"Най-много съжалявам, че вторият мач се игра пред празни трибуни, което убива футбола. По-трудно е за двата отбора, защото е друго, когато стадионът е пълен. Това ни остана по-горчив спомен."

"Съжалявам за това, че и при двата гола имаха късмет. Със сигурност са по-класният отбор, но при първият гол се получи неприятен рикошет. Втория няма да го коментирам след като топката се върна и удари по главата Лукаку."

От съображения за сигурност срещата между Лудогорец и Арда от 23-тия кръг на efbet Лига бе отменен. 

"Мачът с Интер беше преди една седмица, така че няма как да изгубим ритъм. Не се притесняаваме от сгъстения цикъл. Починахме, стояхме в хотела, трябва да сме възстановени за утре."

Илиев коментира предстоящата 1/4-финална среща от Купата на България. 

"Ще се получи доста интересен мач, с публика и заряд. Левски е добър отбор с добър треньор, но смятам, че ние сме по-качествения отбор. Дай Боже да имаме и късмет и да се поздравим с победата."

"Докато бях част от отбора също имаше проблеми. Дори и по-големи, отколкото сега. По мое време имаше 3-4 месеца със забавяния на заплати, но в крайна сметка всеки си получи всичко. Левски винаги е бил коректен с мен. Няма да се остави в положението на ЦСКА."

"Смятам, че сме готови. Те ще се хвърлят в мача. Никой не си прави сметки, че утрешният победител печели Купата. Играл съм финал с Левски и то не срещу гранд, но загубихме."

"Няма как подобни неща да ми влияят. До момента имам 4 мача срещу тях, проблеми с феновете нямам. На "Герена" не е имало провокации, приеха ме нормално, дори освирквания не е имало. Това говори, че съм оставил нещо там, щом не е имало провокации." 

За финал, Илиев призна, че Лудогорец продължава да преследва титлата и трофея за Купата на България. 

"Лудогорец е изключително добре структуриран клуб - със страхотна база, прекрасни условия. Клубът продължава да надгражда. Смятам, че изпълнихме целта да влезем в групите на Лига Европа. Излязохме, защото срещнахме много добрия треньор на Интер. Сега остава да се фокусираме върху Купата и това да станем шампиони."