ФК Пирин Благоевград подаде жалба до Апелативната комисия на БФС, с която обжалва решението на Дисциплинарната комисия на централата за налагането на имуществена глоба на клуба в размер на 37500 лева и лишаването от състезателни права за пет срещи на капитана на отбора Станислав Манолев.

Решението за санкцията бе взето на днешно заседание на ДК "за действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата" на основание чл. 37, ал. 2, б. б от Дисциплинарния правилник за сезон 2021/2022.
Причина за това стана размяната на реплики между Манолев и Амос Юга в мача между ЦСКА и Пирин Благоевград в неделя за първенство.

Освен гореспоменатите наказания, Пирин е лишен от домакинство за една среща, което е заменено със забрана за игра пред публика. Това решение не подлежи на обжалване и означава, че домакинството на Лудогорец от 6-ия кръг на efbet Лига в неделя, 29 август, 21:00 ч. ще се играе без присъствието на фенове.

"Смятаме, както наказанието от 37500 лв., наложено на нашия клуб, така и наказанието от пет срещи лишаване от състезателни права на нашия футболист Станислав Манолев за несправедливи, предвид изключително неясните и съмнителни мотиви, довели до тяхното налагане.

Надяваме се, че Апелативната комисия, водена от справедливостта и вземайки предвид реалните факти, ще уважи нашата жалба и ще намали наложеното ни от ДК наказание", се казва в становището на ръководството на Пирин.