Пирин ще се опита да се върне към успехите, след като отстъпи на „царете“ в два последователни двубоя. Отборът е с точка по-малко от предстоящия си съперник Локомотив, който стигна до трите точки срещу Ботев Враца. „Столичните железничари“ и „орлетата“ са и в най-изгодна позиция да избегнат плейоф с четвъртия от Втора лига или директно изпадане във второто ниво на българския футбол. Двубоят ще стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от сблсъка в Благоевград.

Халфът Венцислав Бенгюзов е наказан за двубоя, докато Петър Занев е на линия след изтърпяно такова. Пирин е в серия от три поредни загуби, в които не успя да отбележи гол. Треньорът на „орлетата“ Радослав Митревски заяви: „Проблемът е в мен“. Домакините ще се уповават на статистиката, че в домакинските сблъсъци имат пет поредни победи над Локомотив София.

При „столичните Железничари“ има добро настроение след победата над Ботев Враца. Давид Малембана и Александър Александров остават извън строя, а Марио Петков продължава да лекува контузия. В същото време Селсо Рапосо получи наказание от два мача след успеха над врачани, получавайки деветия си жълт картон.

В следващия кръг от мачовете във втората четворка Ботев Враца посреща Пирин Благоевград, докато Локомотив София приема Царско село – и двете срещи са на 2 май, понеделник, съответно от 17:30 часа и 20:00 часа.