Отборите на Пирин Благоевград и Локомотив София ще премерят сили в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира в 12:45 часа и ще бъде излъчвана пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg ще проследим най-интересното от двубоя минута по минута.


Двата отбора са съседи в класирането, като „железничарите“ са на 13-о място с 18 точки, докато Пирин е позиция по-надолу с актив от 15 пункта.

„Орлетата“ влизат в мача след загуба като гост на Ботев Пловдив с 1:3, докато Локо София записа равенство 2:2 срещу Левски след гол от дузпа в добавеното време на мача. Любопитното е, че и за двата отбора последната победа идва срещу Ботев Враца.

Пирин се справи с врачани в средата на ноември в мач за Sesame Купа на България, докато възпитаниците на Данило Дончич за последно спечелиха отново срещу този съперник на 6-и ноември с 0:2 в среща от efbet Лига. След това последва загуба от Локомотив Пловдив и отпадане от Sesame Купа на България след изпълнение на дузпи срещу Спартак Варна и чак тогава вече споменатото равенство с Левски.

Треньорът на „железничарите“ не разчита на двама контузени Симеон Мечев и Стефан Ламбезе срещу „сините“, като те висят и за днешния сблъсък.

Треньорът на Пирин Иво Тренчев пък планира промени по състава и най-вече в защитата. Тренчев възнамерява да ползва като десен бек Христо Попадийн.

При последната среща между Локомотив София и Пирин Благоевград, от 4-ия кръг на първенството ни, столичани спечелиха у дома с 2:0.

Главен съдия на срещата ще бъде Васимир ел Хатиб.