Отборите на Пирин Благоевград и Етър завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на базата на "орлетата" в Рилци. 

През първата част домакините атакуваха по-често и в 14-ата минута след центриране вляво от фаул последва удар до гредата. 

В 19-ата минута Цветомир Тодоров от етърци се откъсна отляво в пеналта и бе пресрещнат от защитник, като претендираше за дузпа, но реферът бе на друго мнение. За Пирин в 24-ата минута, след разбъркване в наказателното поле, Казуки Такаши стреля слабо и Господинов улови без проблеми. 120 секунди по-късно Кольо Станев се откъсна отдясно и центрира, но защитник изби.

Благоевградчани поведоха в 28-ата минута, когато Александър Дюлгеров центрира отдясно и Станислав Костов с глава прати топката в мрежата за 1:0. 10 минути по-късно Ловре Кнежевич проби отляво и излезе срещу вратаря, но стреля до гредата. 

Lap.bg
23 снимки


В 43-ата минута Господинов блестящо спаси два последователни удара на Такаши и Орлин Старокин. Домакините имаха ситуации и след почивката, когато Господинов на два пъти се намеси успешно. 

В 70-ата минута обаче Етър изравни. След центриране отляво от фал Николай Бодуров игра с ръка и реферът отсъди дузпа. 

От бялата точка Николай Дичев технично вкара за 1:1. 10 минути преди края на редовното време по-късно "болярите" вкараха кълбото във вратата за втори път, но имаше сигнал, че преди паса на Мариян Иванов топката е била напуснала полето. 

В 86-ата минута след удар на Бенгюзов топката мина по голлинията на Христо Иванов, но не влезе в мрежата, с което резултатът остана непроменен.