Отборите на Пирин Благоевград и Берое излизат един срещу друг във втория петъчен двубой от 13-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ стартира в 20:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

И двата отбора имат нужда от точки. „Орлетата“ играха силно в последния си мач срещу ЦСКА, но в крайна сметка отстъпиха с 1:2 на „Българска армия“ и са 14-и с едва един успех през сезона и скромните седем точки.

Извън сметките на старши треньора Красимир Петров за днешния сблъсък остават Красимир Станоев, който е контузен, както и Христофор Хубчев, който пък е наказан.

Берое е десети с 11 пункта, като търси първа победа под ръководството на Николай Киров, който стартира престоя си под Аязмото с две поредни загуби от Славия и Левски. Заралии продължават да нямат победа извън дома, като отстъпиха и в петте си визити от старта на сезона.

Тимът е в серия от 3 загуби в последните 4 кръга, като в тези три поражения нямат и отбелязан гол.

През седмицата от клуба излязоха и с остра позиция срещу съдийството от мача с Левски, който беше загубен с минималното 0:1 на стадиона в Стара Загора.

Последният двубой между двата тима завърши при резултат 1:1. Преди това обаче Берое записа две победи, като и двата мача се играха в Благоевград. И в двата случая паднаха доста голове - 3:4 и 2:3.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


20:00 часа | ПИРИН БЛАГОЕВГРАД – БЕРОЕ

efbet Лига, 13-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): Я. Георгиев – Занев, Бодуров, В. Велев, Дюлгеров – Смоленски, Бенгюзов - Макрецкис, Р. Цонев, Тасев – Ст. Костов

Старши треньор: Красимир Петров

БЕРОЕ (4-2-3-1): Караджов – Рука, Фонтен, Пиргов, Ст. Николов – Серкан Юсеин, Мечев – Тунгара, Анисе, Сп. Георгиев - К. Кръстев

Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Христо Ботев“, град Благоевград


Начало: 20:00 часа

Пряко по: DIEMA SPORT