Отборите на Пирин и Берое откриват новия сезон на efbet Лига. Двубоят в Благоевград стартира в 18:45 часа и ще бъде излъчван в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.


И в двата клуба настъпиха много промени през лятната почивка, като треньорски рокади, смяна на собствеността и множество входящи и изходящи трансфери.

Пирин се раздели с наставника си Христо Янев, а на неговото място зае Радослав Митревски. "Орлетата" дадоха професионални договори на няколко от своите юноши с цел подсилване на състава, но освен това подписаха и с опитния Христо Попадийн, а взеха и капитанът на Лудогорец 2 Велислав Минков. С това селекцията на Пирин не приключи, в Благоевград пристигна и Газим Пепси. Освен това благоевградчани привлякоха двама под наем от ЦСКА - Симеон Александров и Александър Бучков.

Пред новия треньор обаче има и сериозен проблем. Един от ключовите играчи Венцислав Бенгюзов няма да може да вземе участие в първите срещи на тима заради разкъсване на бедрения мускул.

Берое трябваше да изиграе бараж, за да се спаси с в елита. Промените и там не са малко. Старозагорци имат нов собственик - аржентинският агент Ернан Банатао, който нормално погледна към аржентинците. Неговият сънародник Густаво Араголаса ще бъде треньор на тима, а в състава пристигнаха няколко млади аржентински футболисти. В Берое има над 10 нови попълнения, но и много напуснали. Клубът се раздели с имена като Серкан Юсеин, Георги Динков и Спас Георгиев.

В лятната си подготовка Берое изигра три контроли, като надви Черноморец, направи равенство с Добруджа, а накрая завърши с поражние от Етър Велико Търново в последната контрола преди старта на шампионата.

Пирин пък победиха убедително Беласица и Марек, но загубиха от елитните Левски и Арда, макар с минимална разлика от едно попадение по време на своята лятна подготовка.

Селекцията и за Пирин, и за Берое, продължава. В последните дни старозагорци се подсилиха с няколко юноши, а пък "орлетата" обявиха трансфера на защитника Георги Върбанов. Със сигурност и двата отбора ще искат да тръгнат с победа в новия сезон след трудната изминала кампания.