Резервният страж на Локомотив Пловдив Илко Пиргов вярва, че "смърфовете" отново ще са на върхово физическо ниво в мача срещу Славия от третия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 20:00 и ще бъде излъчвана пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и проследена минута по минута в Gong.bg. 

Снимки: Антон Узунов
20 снимки

Опитният Пиргов прие наградата за отбор на месец юли от името на съотборниците си и сподели, че въпреки нарушената предсезонна подготовка нещата в тима се връща по местата си постепенно. 

„Благодаря от името на целия отбор за наградата. Това е огромен успех за Локомотив Пловдив, да спечелим Купата за втора поредна година и се радвам, че хората оценяват труда ни“, започна стражът.

„Чувстваме се добре, въпреки проблема с коронавируса. Почивката ни беше около 3 седмици и заради карантината, но отборът стой добре физически и мисля, че занапред няма да имаме проблем. Надяваме се все повече да го показваме на терена“.

„Гледаме да се влагаме в тренировките и даваме всичко от себе си, за да се представяме добре. Не помня през последните 3 години даден отбор да стой по-добре от нас на терена във физическо естество, така че нямам притеснения. Времето за подготовка беше много малко, разбира се, но мисля, че ще изглеждаме добре въпреки всичко.

„Дошли сме в София за победа и се надявам, че ще победим Славия“, завърши Пиргов.