Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов заслужи наградата на GONG.BG - бутилка шампанско за "Играч на мача" в двубоя от 4-ия кръг на efbet Лига срещу Лудогорец. Той спаси дузпа и направи ефектни спасявания, за да може Локомотив да открадне една точка от българския шампион.

"Доволен съм от точката, както и отборът. Направихме доста промени в състава, повечето момчета са на по 22-23 години, щастлив съм. Доза късмет и усещане, шесто чувство, спасих дузпата, когато вратарят спаси дузпа идва голяма доза увереност и самочувствие", коментира Играчът на мача Илко Пиргов.

"Когато имаме доста работа в защита се получават грешки, куп от грешки, като почне като верига, закономерно 1:1", добави той.

"Дузпата беше най-трудна като спасяване. Ако бяхме задържали преднината си поне още 10-ина минути на Лудогорец щеше да им е по-трудно, нашата публика е 12-ият играч, Страсбург са висока класа, но ще играем за победа", каза още Пиргов.

"Това е добре за отбора, с Луков сме в отлични отношения, конкуренцията е хубаво нещо, който е по-добър да играе", каза вратарят на Локомотив.