Един от най-добрите футболисти на Лудогорец - Якуб Пьотровски,  направи оценка на изминалата година и си постави високи цели за второто половина от настоящия сезон. Полякът пристигна в Разград през лятото на 2022-а година и бързо се превърна в основен играч на тима.
 
"Това беше една от най-добрите ми футболни години. Постигнахме много с отбора - спечелихме титлата и Купата. Излязохме и от групите на Лигата на конференциите. За мен също годината беше добра, защото реализирах голове и направих асистенции. Очаквам повече от себе си през следващата година. Отборът е сработен и имаме много добра атмосфера в съблекалнята", заяви в "Арена спорт" Пьотровски.
 
26-годишният полузащитник сподели още и своите очаквания за пролетния дял от сезона на Лудогорец, в който тимът ще се бори на няколко фронта. 
 
"В България имаме много тежка програма с малко почивка. В Лудогорец се очаква да побеждаваме във всеки мач. Ще се опитаме да започнем годината с трофей от Суперкупата, победа в Лигата на конференциите Сервет и да изместим Черно море от върха в първенството.
 
Имаме класата и отборът е готов за следващата фаза в Лигата на конференциите. Всеки един футболист иска да се докаже в Европа, защото това повишава нивото ни като играчи и издига името на клуба. Искаме и можем да победим Сервет. Не знам много за този отбор освен, че е от Швейцария. Тепърва ще ги разучаваме, но смятам, че можем да ги отстраним", каза още той.
 
Добрите изяви на Пьотровски за Лудогорец в последно време му осигуриха и мечтан дебют за националния отбор на Полша, а самият футболист описа емоциите от това какво е чувството да играеш за страната си.
 
"Уникален опит и преживяване. Хубаво е да гледам от толкова близо играчи като Левандовски и Желински - как се хранят и как тренират. Всичко около тях ми е интересно. Да си част от националния отбор на страната си е гордост и отговорност. Чувството, когато отбелязах гол, беше уникално. Това е нещо много специално за мен", разказа Пьотровски, чието първо попадение за "Дружина полска" дойде при равенството 1:1 срещу Чехия в среща от квалификациите за Евро 2024.
 
Накрая халфът сподели и какви са неговите мечти, свързани с футбола.
 
"Имам мечти и продължавам да ги следвам. Като дете винаги съм искал да играя в най-големите лиги в света и все още е така. Надявам се, че ще надграждам и ще се изкачвам само нагоре. Засега обаче съм футболист на Лудогорец и искам да давам най-доброто от себе си за клуба. Много ми харесва тук. Винаги мечтая, но гледам днес и сега", завърши Якуб Пьотровски.