За проблем със седалките за стадион "Христо Ботев" съобщи собственикът на фирма "ПИМК" Илиян Филипов, която е водеща в консорциума. Вчера е била направена демонстрация, доказваща, че закупените от Община Пловдив преди повече от 7 години седалки не отговарят на изискванията на новия проект.

Освен това той алармира, че чимовете трева също трябва да бъдат сменени. Те обаче не са част от обществената поръчка и не влизат в работата на фирмата изпълнител.

"Не само са остарели. Тези седалки са купувани за предишния модел. Тези седалки категорично не стават за този проект. Утре (б. р. днес) ще дойде комисия от общината, за да им обясним защо не стават. Ще очакваме реакция от общината", заяви той.

"Вкарваме постоянно все нови хора. До края на седмицата ще има над 120 строители по стадиона. Това, което виждам - поливната система трябва да се запази и трябва да няма проблем. Но трябва да бъдат сменени чимовете. Но те не влизат в поръчката, така че не мога да коментирам", констатира Филипов.

"Козирката има вариант да бъда изпълнена частично, за да може осветлението да остане, където е по проект. Чакаме решението от конструктурите. Ние работим за изпълнение за цялостния проект. Мисля, че ще бъдат осигурени и пари от държавата. Този стадиона трябва да стане, както е картинката", допълни още шефът на "ПИМК" пред "Марица".