Левски изигра много слаб мач срещу Берое, заяви бившият нападател на „сините“ Петър Курдов. Според него отборът няма шампионски стил и титлата изглежда мираж. 
 
„Говоря лично за себе си, без да давам акъл. Не искам да нападам този или онзи, защото веднъж се опитах да правя разбор. В него обърнах внимание на представянето на атаката ни, както и на Кристиан Димитров. Това, което се случи в петък, показва, че не са му обърнали внимание. А точно там е разковничето. Много колебливо е представянето на нападателите ни. През повечето време са изолирани от играта, бавни. Не търсят топката, не се движат към крилата. Не могат да си взаимодействат добре. Това, че са еднотипни – не значи нищо. И навремето са ни пускали двама такива, но сме вкарвали по 78-80 гола на сезон“, коментира пред „Мач Телеграф“ бившият футболист.
 
„Това, което виждам, не само в тях, е, че нямат стремеж да се доказват във всеки мач. На моменти дори ми стоят като уморени. Играта също е доста еднотипна. Този път не се получи с наказателните удари и корнерите. Това не е шампионски стил. Много от бившите играчи, с които се срещам, са на мнение, че попадението срещу ЦСКА дойде малко случайно. Прави впечатление също кондицията. В студиото по време на мача Влади Гаджев каза, че подготовката на отбора била отлична. Отбор, който има такава, би трябвало в последните 20 минути да вдигне оборотите. А в много мачове при Левски се случва обратното. С напускането на някои фактори именно физическата подготовка започна да липсва в отбора. Видяхме през седмицата Байерн загуби с 1:4 от Барселона, но в същото време германците направиха всичко възможно, за да спечелят този мач. Имаха желание да се направи нещо, да се обърнат нещата. Това също не го виждам в Левски. Вече сме на 3 точки от Лудогорец, а те имат два мача по-малко. Когато ги вземат, какво правим? Точките стават 9! И аз искам шампионската, титла, същото важи и за всеки един от феновете ни. Лошото обаче е, че в този отбор на Левски няма шампионски заряд в нито един футболист“, отчете още Курдов.
 
„Другото, което ми направи впечатление, е включването на нашите момчета. Доста се говори, че Левски излезе в дербито с трима българи, а ЦСКА – без нито един. И очаквах от нашите момчета, особено тези, които влязоха като резерви, много повече. Вместо това, те се представиха по-зле от чужденците. И по този начин им дават хляб. Така през зимата и лятото ще дойде поредната порция от чужденци, които са огризки от големите първенства. Заблуждаваме се, че нещо правим. И виждаме какво се случва – 0:5 от Северна Ирландия. 
 
Надявам се, че все пак нещо ще се промени. Пак казвам – много искам Левски да бъде шампион. Но не виждам как ще стане с този отбор. Той не стои като шампионски. Този човек, който е собственик и седи в ложата, знае добре какво е шампионски отбор и трябва да го покаже. Сега трябва да разчитаме другите да бъркат“, завърши Петър Курдов.

подкрепя българския спорт