Асистентът на Илиан Илиев в Черно море – Петър Костадинов, се изказа доста скромно, след като официално „моряците“ ще зимуват първи. Помощник-треньорът заяви, че медали за зимен шампион не се дават, а оттук нататък за варненци предстои работа.

Костадинов отличи щаба на тима и обяви, че фаворитите за титлата са ясни, а измежду тях със сигурност не е Черно море.

„Със сигурност дойде трудно, Славия е добър отбор. Видяхте последните мачове играят по съвсем различен начин. Днес имахме предимството, че играхме мач по-малко за Купата. Знаехме, че ще имат кондиционни проблеми. Играха 4 мача за 12 дни с почти един и същи състав. В това естество имахме предимство. Доволни сме от победата и начина, както и от първото място“.

„Ние през цялата седмица се опитвахме да кажем на момчетата, че не трябва да е фикс идея първото място. Първенството е преполовено. Завършваме първи, но това не ни дава медали. Просто един перфектен завършек. Напълно заслужено, трябва да поздравя още един път играчите и феновете. Всички имаме симбиоза и нещата се получават“.

„Със сигурност е повлияло (б.р. - липсата на Илиан Илиев). Но играчите бяха наясно и не дадоха никакви шансове на Славия. Само 1-2 по-сериозни положения, мисля, че бяхме по-добрият отбор“.

„Колкото и клиширано да звучи, с работа и труд се компенсира. Работата, треньорската, всеки един, който дойде, се чувства у дома си, благодарение на тези хора (б.р. - от щаба). Може би това е основното“.

„Първо трябва да изкараме весели празници. Единственото пожелание е момчетата да бъдат здрави, да няма контузии и вече ще направим една добра подготовка. Ако имаме нужда, да се подсилим. Ние не сме фаворити, фаворитите са ясни. Може да объркаме някоя сметка“.