Бившият член на Надзорния съвет на Левски – Петър Ганев, говори след Общото събрание на Левски, което се проведе днес на стадион „Георги Аспарухов”. Ганев не остана особено доволен от случилото се на него.

Ето какво сподели той:

„Като цяло не си тръгвам с добро чувство от това общо събрание. Като цяло имаше и много малко хора. Един от всеки десет акционери и по малко беше тук. Може би е редно да направим една ретроспекция какво се случи в периода от миналото Общо събрание, когато Иво Ивков беше сменен, аз бях сменен. Шест месеца ние нищо не казахме. Комфортът на това ръководство беше пълен. Имаха пълната свобода, да направят всичко, което смятаха за нужно. Това, което видяхме бяха атаки, говореше се за одит на Иво Ивков – такъв не се направи, но нямаше и нужда, защото знаем, че няма какво да се търси там. Помните за флашката на Йончо Арсов, също забавна история, завъртя се няколко дни. Имаше такъв тип неща срещу хората, които не бяха съгласни с ръководството, говоря не само за хора от спортно-техническия щаб, но и от администрацията.”

„След това имаше шест месеца тишина. Имаше едно или две интервюта. Много малко информация към привържениците. Разделението не е между привържениците. Разделението е между клуба и феновете. Делението в момента е между клуба и привържениците и то идва от клуба.”

„Вътре бяха казани някои числа, които потвърждават това, което знаем. За НАП знаете, там се плаща 70:30 и очевидно се изпълнява, но дългът остава много висок. Надявам се да го кажат хората, които са вътре, но е много висок. Говорим от порядъка на 10 млн. лева. Да, паднал е, защото има правило 70:30.”

Ганев разкритикува работата на ръководството на клуба: „Аз лично не виждам какъв ход да предприема. Привържениците трябва да кажат своето мнение. Към ноември отпадаме от всякакви възможности за титла. Ще видим докъде ще стигнем за Купата, след което и почти никакъв шанс за голям трансфер, който да ни помогне да си изчистим дълга. Това направи Мъри. Мъри направи така, че на терена да играят играчи, при трансфери на които можем да ударим цялата главница и тя да изчезне. Шест месеца това е абсолютно невъзможно. Абсолютно невъзможно е да продадем играч, който да погаси значителна част от дълга към НАП“.

„Оценката за ръководството и вярата в клуба се дава си личи отстъплението от стадиона. Виждаме го по брой продадени абонаментни карти, по посещение на стадиона. Имахме мач с отбор, който бе на първо или второ място. При затворен Сектор Б и той не беше разпродаден, въпреки, че времето беше хубаво. Помните миналата година, когато вяра имаше в този отбор, колко пъти беше разпродаден стадионът. Да, има сериозно отдръпване на публиката. Негодуванието се изразява в апатия. Върнахме се в тези 10 години, в които хората, които обичат клуба, бяха далече от стадиона. Единственият успех е броят продадени фланелки, които знаете защо дойде. Точно за това работихме всички – да има договор с Adidas, знаейки, че фланелката ще бъде харесвана и купувана. Това беше единственият успех, който отдавна бе заложен, бе очакван и се случи“, завърши Петър Ганев.