Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред NOVA за обстановката в Милано. Тази вечер на разградчани им предстои да изиграят реваншът в от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Интер на "Сан Сиро".

"Това, което успяхме да направим и постигнем е да изолираме отбора. Да нямаме контакт с граждани, които пътуват от летището. Всички необходими мерки от здравните власти бяха взети - маски, дезинфектанти и избягване на докосване на предмети, които могат да бъдат опасни“, каза Петричев.

„Д-р Пантаджиев ни помага много. Той е специалист с дългогодишен опит във Военомедицинската академия във Варна, така да се каже е от военното ХЕИ. Постоянно е на разположение и ни дава съвети, които изпълняваме“, добави още той.

Изпълнителният директор на Лудогорец разказа и за условията в хотела, в който е отседнал отбора:

„Имаме отделна зала, в която се храним. Няма достъп на други хора. От хотела са ни осигурили всичко необходимо. Пълно е с маски и дезинфектанти. Но забелязах, че хората се разхождат без маски по улиците на Милано“, каза Петричев.

„Футболистите на Интер са прекарали почти цялото време в тренировъчната си база, която е в близост до Милано. Нямали са контакт с външни лица. Увериха ни, че са взели всички мерки. Те са високобюджетен клуб и с големи цели, няма как да не се погрижат за всичко“, добави още той.

„Дори ни бяха оставили съветит в съблекалнята, на които пишеше, че маските трябва да се слагат от болни и хора от щаба . По-добре да се вземат свръхмерки, отколкото да разчитаме на случайността“, заяви Петричев.

Той сподели, че клубът е бил помолен да прибере децата, които бяха на лагер край Милано, но те вече бяха прибрани в България рано тази сутрин:

„Разбрах, че децата са прибрани с правителствения самолет. Във вторник получихме молба от Външно министерство да приберем около 24 деца. Те са били в район, където е била някаква ферма в областта Ломбардия. Започнахме подготовка и бяхме в пълна готовност да ги приберем. Но ни се обадиха от правителството, че те ще бъдат прибрани с правителствения самолет, за което благодаря на премиера Бойко Борисов. Защото отборът имаше реална възможност да бъде поставен под карантина за 14 дни и щеше да наруши много неща. В момента играем в сгъстен цикъл и щеше да се обърка първенството. Благодаря за това решение“, каза Петричев.

„След мача веднага се прибираме в България. В крайна сметка философията на Лудогорец е да не се отказваме и да се борим до последно. Сутринта след прибирането ще ни направят пълни изследвания. За сега всичко изглежда спокойно и дано така да продължи“, завърши той.