Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Той даде мнението си по всички актуални теми в Разград, като обяви, че са поставени основите на един много силен отбор, а основната цел сега са групите в Шампионската лига.

„Няма как настроението да не е добро, след като преди 3 дни станахме шампиони на България и поставихме сериозен рекорд, който се надявам да продължим. Искам да успокоя привържениците, че тържества не е имало, тъй като ни предстоят няколко мача, които трябва да изиграем на най-високо ниво. Празненствата ги оставяме за деня, в който ще ни бъде връчена купата. Най-важният мач е този в петък. Нашите момчета трябва да са максимално концетрирани, ако искаме да играем финал за Купата на България. Работим сериозно върху мотивацията на момчетата”, започна Петричев.

„Още със спечелването на първата титла си дадохме сметка колко много труд, енергия и късмет трябва да има човек, за да стане дори веднъж шампион. Единадесет пъти поред е рекорд, за който дори не сме си мечтали. Тогава приехме това като голям връх, но не сме предполагали, че предстоят толкова много успехи. В спорта човек винаги трябва да има едно на ум. Ако някой ви каже, че е очаквал Лудогорец да бъде шампион 11 пъти поред, няма да бъде честен. Само хората в клуба знаем през колко изпитания сме минали. Имало е един или два случая, в които тази серия можеше да бъде прекъсната. 11 поредни титли за мен е изключително сериозно постижение”.

„През този сезон ние загубихме точки от отбори, които са далеч от нашата класа. Най-много точки загубихме от тези отбори. Това говори, че е имало момент на подценяване. В мача с Пирин паднахме по нелеп начин. Тогава служители на реда попитаха дали няма някаква грешка, когато видяха таблото. Ако бяхме концетрирани в тези мачове, можеше да сме шампиони по-рано. Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Ако подхождаме лежерно към мачовете, може и да не станем шампиони. Конкуренцията не е толкова слаба. Положили сме всички усилия. Взехме сериозни мерки по селекцията тази зима, имаше корекция и в треньорския щаб”, продължи той.

„Не ме изненада спадът при ЦСКА. Това при тях не е за първи път. Във футбола има и закономерности. За нас беше важно ние да подобрим нашето представяне. Основната работа през зимата беше да направим необходимите корекции, за да си върнем облика. Искам да поздравя моя колега Георги Караманджуков и неговият екип от скаути. Те работиха изключително сериозно по селекцията на Лудогорец през последните години. Направихме сериозна промяна на поколенията. Това е мащабна реферома, която можеше да доведе до сериозен спад. До голяма степен смяната на поколенията приключи. Отборът има ясно изразен гръбнак. Разполагаме с доста млади футболисти. Този отбор има голям потенциал и много сериозно бъдеще. Това са класни футболисти, с които ако се работи правилно, ще вдигат нивото си. Това в момента не е истинската сила на Лудогорец. Всичко беше направено много умно. Ние заложихме новото бъдеще на Лудогорец. Имаме ключови играчи на 22,23, 24 години. Бяха поставени основните на много силен Лудогорец. Доста критики се изсипаха върху спортно-техническото ръководство миналата година, но всичко беше направено правилно. Уверен съм, че с останалите малки корекции, които трябва да направим, Лудогорец ще изглежда много силно. За нас е важно доброто представя в Европа. Натам ще поставим всички си усилия. Това е приоритет номер 1. Трябва да се подготвим сериозно за кампанията в евротурнирите. Направили сме си изводите. С една добра подготовка лятото, смятам, че ще имаме добри шансове в евротурнирите”.

„Няма нищо вярно в информацията, че искаме Кордоба. С Мъри и Наско Сираков доста разговаряхме по отношение на играчите, включително и за Кордоба. Мъри има доста високо мнение за този играч. Ние нямаме интерес към него. Към Десподов винаги е имало сериозен интерес. Преговори за него обаче не е имало. Десподов е изключителен играч, който има много важно място в настоящия отбор на Лудогорец. Преговорите за него биха били доста трудни. Ние сме отказвали сериозни оферти за наши играчи, защото са били важни за участието ни в Европа. Всичко зависи от преговорите, от предложението, което ще получим. Интересът към нашите играчи е голям. Ние сме осъществили сериозни приходи от продажба на наши играчи. Играчите ни се следят от сериозни отбори. Няма да правим сделки на всяка цена. Желанието ни е да изградим боеспособен отбор. Там, където искаме да бъдем, можем да стигнем с класни играчи. Трябва да елиминираме четири отбора, за да стигнем до групите на Шампионската лига”, каза още шефът на "орлите". 

„Нямам притеснение за атмосферата на „Георги Аспарухов”. Това ще направи шоуто по-голямо. В момента има голяма еуфория в Левски. Използвам случая да ги поздравя за начина, по който подходиха в тази кризисна ситуация. Купата на България е много сериозен трофей, който заслужава вниманието на футболната общественост. Адмирации към колегите от Левски, които хвърлят усилия за спечелването на този трофей. Ние ще сме щастливи, ако успеем да вземем Купата. В петък ни чака голям празник. Феновете на Левски подкрепят своя отбор и не очаквам да има грозни сцени. Ако нещата се получат с атмосфера, със страхотен футбол, ще е уникално. Ще е подарък за всички фенове на футбола. Нямаме притеснения”.

„Ние имаме много голямо уважение към Мъри, не само като специалист, но и като приятел. През годините много често сме поддръжали връзка, правим го и в момента. Това че сме врагове на терена, не ни прави такива и извън него. Не мога да кажа, че съжалявам, че не стана треньор. Така са се развили нещата тогава. Животът е пред нас, в един момент може да работим заедно. Мъри е треньор с безспорни качества. Не искам да влизам в детайли защо не станаха нещата. Това са преговори, но не ни е попречило да си стиснем ръцете и да запазим нашите отношения”, завърши Петричев.