Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори преди началото на зимната подготовка на тима. Той стори това по време на пресконференцията, на която беше представен официално новият старши треньор на шампионите – Анте Шимунджа.

„За мен е малко по-особено във Варна да открием поредната кампания за подготовката на Лудогорец. В началото сме на зимната подготовка. Утре отборът пътува за Анталия, където ще започне същинската част. В днешния ден някои от нашите футболисти преминаха медицински изследвания. Останалите, които имат презокеански полети, договорката е да пристигнат директно в Анталия. Предстои на турска земя да изиграем пет контроли. Имаме договорка и с DIEMA SPORT, нашите привърженици ще могат да наблюдават приятелските срещи в реално време. Интересът ще бъде доста голям. Имаме нов старши треньор и ще ни бъде интересно да видим плодовете на неговата работа“.

Лудогорец 
4 снимки

 „От плейофа на Шампионска лига до края на годината бяхме доста пестеливи откъм изказвания относно отбора. Бяхме се съсредоточили да решаваме немалкото проблеми. Изпращаме една година, която мнозина биха определили като неуспешна, но аз ще си позволя да опонирам. Ако в началото на миналата година бяхме казали на нашите привърженици, че ще станем за 10-и път шампиони, ще играем плейоф в Шампионска лига и ще завършим като есенен първенец, макар и само с две точки, щяхме да си стиснем ръцете и да бъдем щастливи. Това, което искам да кажа, е едно благодаря на нашите футболисти и на екипа, който работи миналата година в един много труден период със смяна на поколения, тръгнаха си опитни играчи, дойдоха млади, които тепърва трупат опит в европейските клубни турнири.

Лудогорец не допусна сериозен чувствителен спад и отново продължихме да сме участници в Лига Европа. Естествено, тези играчи заработиха и близо 13 милиона евро миналата година. Всеки един клуб в България мечтае да има подобни приходи. Не включваме билети и маркетинг. Имахме и неуспешно представяне в груповата фаза в Лига Европа, което остави горчивия привкус, но не трябва да се забравя, че за първи път в историята на Лудогорец ние бяхме съпроводени със сериозна поредица от травми липсваха основи състезатели. Сами разбирате, че футболисти като Каули, Антон Недялков, Алекс Сантана, Бернард Текпетей и много други страдаха от сериозни контузии, заради което тимът беше доста отслабен.

Но сега мога да кажа съвсем категорично, че нашата основна цел е да станем шампиони, не мислим за нищо друго. Там ще се концентрираме. Ние като ръководство на клуба ще направим всичко необходимо. Искам да благодаря и на нашите собственици за лагера в Анталия, където ще имаме всички условия, които прилягат на клуб като Лудогорец“.

„След като имаме нов треньор, явно не всичко е било цветя и рози. Надяваме се решението на проблемите ни да бъде Анте Шимунджа. Ние познаваме работата му още преди да срещнем Мура и понеже знаехме добре неговата работа, не бяхме никак спокойни за развоя на мача срещу него. Ние познаваме Анте от доста време и следим неговото развитие и работа“, заяви Петричев.