Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се включи в сутрешния блок на NOVA. Той разясни, че клубът ще помогне на крайно нуждаещи се хора от Лудогорието.

PFC Ludogorets 1945
3 снимки

"Дарението в този дом беше за Великденски обяд. Тепърва предстои друго голямо дарение, което ще бъде за всички крайно нуждаещи се в Лудогорието", започна той.

"За съжаление оперативната дейност на клуба е блокирана от момента когато беше обявено извънредното положение. Това довежда до сериозни проблеми, нашата основна дейност е блокирана, но ръководството на Лудогорец предприе сериозни антикризисни мерки, след като премине пандемията ние мислим да задържим структурата на клуба в този вид", коментира още Петричев.

"Кандидатствахме и по правителствената програма за подпомагане на бизнеса, програмата 60/40, запознахме собствениците Кирил и Георги Домусчиеви с нашите мерки. Футболните клубове попадат в тази програма, на всички тях дейността им е блокирана, те просто не работят, респективно и техните служители също.

За да участваш в тази програма трябва да си изряден данъколпатец, от началото на годината сме платили 2 милиона, за миналата година са 6,5 милиона за данъци и осигуровки. Това е сериозна предпоставка за дадена фирма да кандидатства по тази програма.

Очакваме да получим тези пари, около 110 000 лева. Ще влезем във връзка с всички кметове в региона и се надяваме на едно справедливо разпределение, ще помогнем на крайно нуждаещи се хора, за да могат те да получат дарението", завърши директорът на "орлите".