Днес пресклуб „България“ връчи традиционната статуетка за Играч на 15-и кръг на Мартин Петков от Септември София. Със 7 гласа младият футболист заслужи най-високата оценка на футболните треньори и специалисти в редовната анкета, след като отбеляза два гола във вратата на Пирин Благоевград за победата като гост с 1:4.
 
На второ място с 5 гласа е Марселиньо от ЦСКА, автор на първия от 4-те гола срещу Ботев Враца с краен резултат 0:4 за червените. Трети с три гласа е Якуб Пьотровски от Лудогорец, следват Ивелин Попов от Левски с 2 гласа и Станислав Шопов от ЦСКА с 1 глас.
 
“Настроението с новия треньор /б.а. Светослав Петров/ е супер”, заяви след церемонията универсалният на терена Мартин Петков, който призна, че е българският футболист, играл на най-много постове в кариерата си. Най-комфортно се чувства да е централен нападател или зад него. Благодарение на новия селекционер на Септември, който дойде преди три седмици, отборът записа равенство с Левски, влизайки с голямо самочувствие в мача срещу синия клуб, смята Играчът на 15-и кръг.
 
Преди срещата с многократния шампион Лудогорец, настроението в синьо-червения лагер е „да се противопоставим по-най добрия начин“, каза Мартин Петков.
 
„Целта е младият отбор да израства, да печелим всеки един двубой“, поясни той и изрази виждането си за развитието на тима, който е на 11-о място във временното класиране в първенството на елитната efbet лига:
 
„Най-лесно е сега да се главозамаем. Ако продължаваме да тренираме на 100 процента и да се раздаваме докрай, мисля, че можем все по-напред да вървим“.
 
Юношата на Левски отбеляза, че двата му гола срещу Пирин в 15-ия кръг от първенството са добър знак в личен аспект след дългата голова пауза, която е имал.
 
„Последния ми гол беше в Славия срещу Локо Сф“, припомни Мартин Петков. „ В Левски смених доста постове. След това отидох в Украйна, където се играе тежък футбол. Върнах се в Славия, но не ми се получиха нещата, не се чувствах по най-добрия начин. Сега в Септември има спокойствие и добри условия за работа. Няма и конкретна цел за класиране, да сме в първите шест“, описа М. Петков картината на футболния живот.
 
Мартин Петков бе откровен и относно евентуалната перспектива да получи повиквателна за националния отбор. Това в момента не го вълнува, защото не е цел за него. Сега е важно да се изявява добре в клубния си отбор и да надгражда постигнатото, декларира футболистът на 15-и кръг.