Старши треньорът на Етър Велико Търново Петко Петков изрази опасения, че публиката на „виолетовите” ще липсва много на тима му при подновяването на шампионата. Засега рестартът на efbet Лига се очаква да бъде даден на 5 юни, но при строго противоепидемични мерки, което означава, че двубоите ще се играят без публика.

Той говори също и за финансовата ситуация във великотърновски клуб.

„Ако ви кажа, че всичко е наред финансово, ще ви излъжа, защото знаете в каква ситуация е икономиката. На нас ни помага общината, която полага големи усилия за издръжката на футбола във Велико Търново от години. Поздравявам ги за това, но ситуацията наистина е трудна. Знаете, че парите идват от бизнеса, а той е в тежко състояние, което затруднява плащанията и те се забавят. Но искам да кажа, че в нашия отбор имаме големи мъжкари, които разбират ситуацията и се влагат на сто процента в тренировките и съм сигурен, че ще дадат всичко от себе си”, сподели Петков пред Sport-vt.com.

„Разбира се, че публиката ще ни липсва. Етър има много вярна публика, която е винаги зад отбора навсякъде – и в гостуванията, и в домакинските срещи. Това е една сериозна подкрепа към отбора – 12-ият играч, който много ще ни липсва”, каза още той.