Старши треньорът на Етър Петко Петков изрази мислите си след нулевото равенство между неговия отбор и Арда във Велико Търново. Той съжалява, че не са успели да развият по-добре някои контраатаки, но като цяло е доволен от старанието и точката.

„Резултатът е заслужен. Не си спомням да е имало чисти положения пред двете врати. Съжалявам, че не успяхме в атака да създадем повече ситуации", започна Петков.

„Знаем какви играчи в предни позиции има Арда. Затворихме потстъпите им в атака. Някои от статичните ситуации можехме по-добре да ги изиграем. Това че срещу отбор като Арда не допуснхаме гол, но и противниците нямаха положения, това е позитивно. Важна е играта на целия отбор в защита. Трябва да дадем повече и в атака. Това напрежение от липса на точки доведе до грешки в завършващата фаза. Имаше атаки, които можеха да се развият по-добре", продължи наставникът.

„Промяната на схемата води до липса на точки. Иска ми се да изглеждаме по-агресивно. Разбирам ги самите играчи, защото имахме възможности за контраатаки. Доволен съм от старанието, но има още какво да се желае", завърши изказването си специалистът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.