ЦСКА се очаква да започне лятна подготовка на 6 юни с петима нови футболисти, информира БТА. Ръководството на "червените" е договорило български младежки национал, ляв бранител от Франция, двама чуждестранни офанзивни полузащитници, както и колумбийското крило Данило Асприля, за когото се появиха информации в началото на седмицата. Те са одобрени от новия наставник Саша Илич.

Управата на тима от Борисовата градина води преговори за привличането и на още двама набелязани играчи, единият от които българин. 

Илич държи всички футболисти с договори с ЦСКА да започнат подготовка, за да може той да прецени качествата им, като в процеса на работа ще реши кои да останат.

Сръбският спец също така планира се запознае внимателно и с талантите от школата на клуба с намерението да включи най-добрите от тях в тренировките на представителния отбор и постепенно да ги интегрира в състава.   

ЦСКА до този момент обяви официално, че се разделя с Греъм Кери, Жуниор Нзила, и Ахмед Ахмедов, а договорът на Брадли Мазику изтича и той ще продължи кариерата си по всяка вероятност във Франция.

Илич пък ще добави към щаба си и нов кондиционен треньор на мястото на Кирил Динчев, който почти сигурно ще продължи работа в Академията на клуба.