Наставникът на ЦСКА 1948 – Любослав Пенев, отново коментира съдийството в efbet Лига. Треньорът отново подчерта, че трябват сериозни промени и определи шефа на съдиите Виктор Кашай като „буфер”.

Пенев говори на традиционния си брифинг преди мача с Левски в събота.

„Не гледам какви са съдийските наряди. Не знам кой ще ни свири мача с Левски утре. Не ме интересува. За мен е важно отборът ми да бъде подготвен и да изиграе един силен мач. Предполагам, че визирате и ВАР с въпроса си. Ние си говорим, говорим и нищо. Трябват действия, това нещо трябва да се подобри и то много, не малко. И на миналата пресконференция направих определен коментар. Не ме интересува кой свири. Искам човекът да бъде незабележим, безпристрастен и да бъде в полза на футбола. Казвам безпристрастен, а не да компенсира. Това е различен критерий”, каза Пенев

„Действия трябват, за да се виждат промените. Сегашният шеф на съдиите не виждам да е взел важно решение, може и да съм пропуснал. Не само аз, но и другите отбори имат забележки към съдиите и катафалката с компютрите, телефонната централа, изкривените линии. Кашай е поредният буфер. След това ще има Кашай 2, Кашай 3, Кашай 4. БФС не може да го промени, нека го промени държавата. Явно има чадър, който им изнася. Аз съм за футбола. С начина, по който се ръководят мачовете, това няма как да се случи. Трябват действия”, допълни той.

„Виктор Кашай най-вероятно няма да продължи до края на годината, не знам какъв е договорът му. Кашай не е виновникът. Той е просто сложен, поредният буфер. Обединяваме се клубовете и какво? Аз не мога да действам, защото нямам правомощия, ако имах, нещата щяха да бъдат по друг начин”, каза още специалистът.