Наставникът на Хебър Пазарджик – Любослав Пенев, бе доста емоционален след нулевото равенство с Пирин Благоевград.  Специалистът говори открито за финансовите проблеми на пазарджиклии, като призна, че преди няколко месеца отборът е можело да се разпадне.

„Трябваше да спечелим не една, а три точки. Тръгваме си само с една точка. Добър мач, поздравих момчетата. Агресивни, мислещи, добър мач от футболна гледна точка. Каквото трябва го правим, не успяхме да вкараме, но ще дойде и голът

Според мен всеки отбор, който има цели за постигане, няма как да играе без напрежение. Направихме доста сериозен мач, за което браво на момчетата. Винаги съм казвал, че всичко зависи от нас”, коментира Пенев.

„Отборът минава през много трудни моменти, не от три-четири месеца, това е от миналото лято. Отборът се бори по най-добрия начин и постигна максимални резултати. Борим се и показваме характер.

Този отбор можеше да се разпадне още зимата. Всички футболисти можеха да разтрогнат договорите си по вина на клуба. Защото няма финансова стабилност. Това е една много сериозна тема, просто казвам някои неща.

Аз съм поел ангажимент , че до края на първенството няма никакво мърдане. Това съм казал на момчетата. Всеки е свободен да напусне отбора, ако иска аз не мога да спра никой. Момчетата по стъпиха много мъжки. Остава ни един официален мач. Поздравявам ги , защото ноември не си тръгнаха, останаха верни и лоялни. Тези финансови проблеми не са отсега, а от миналата година. Всички фенове трябва да са добре информирани. Трябва да има единство и да се поддържа този проект. Бившият кмет, настоящият кмет, общинските съветници си мерят ластиците. Потопи се проектът волейбол в Пазарджик, и явно, най-вероятно, много хора имат желанието да потопят и проекта футбол в Пазарджик”, заяви специалистът.