Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, коментира случващото се в клуба в последните часове. Шефът на "сините" призна, че се притеснява от това, че срокът за разплащането с футболистите наближава, а не вижда възможност за постъпления на приходи. Според Колев спасителният пояс на клуба могат да са единствено феновете. 

"Не можем да се разплатим с футболистите, ако нещо не се промени. Надеждата е във феновете. Изглежда малко цинично на фона на тежкото икономическо положение и не е много редно да разчитаме само на тях, но в момента аз друга практическа възможност за практически постъпления не виждам. Имам конкретната сума в главата си, но тя е относителна, защото зависи от перспективата. Има възможност да се забавят или разсрочат някои плащания. Срещаме разбирането на играчите, така че не мога да се оплача от поведението им. Всички знаят каква е ситуацията и го приемат спокойно", призна Колев.

БГНЕС / LAP.bg
33 снимки

"Това, което бихме могли да направим, е да се опитаме да разрешим казуса, защото има такъв. Търсих Божков, но нямам връзка с него. Предполагам, че в някакъв момент ще трябва да разговарям с него. Никакъв ход не мога да предприема, акциите са прибрани в касата на клуба и не можем да разполагаме с тях по никакъв начин. Ако успея да вляза във връзка с Божков или Попов, ще говоря", заяви Колев. 

Колев се въздържа от конкретика относно настоящата ситуация.

"Не бих искал да влизам в квалификации и да правя коментар. За мен Левски, като клуб със 106-годишна история, не заслужава това нещо, но то не зависи от нас."

Lap.bg
17 снимки

"Действието на Божков ме изненада, защото се надявах, че разговорите, които съм провел с него, са успели да го убедят, че трябва да се раздели с акциите по начин, който да позволи на клуба да се бори за съществуването си. В момента сме с вързани ръце и каквото да правим, не можем да предприемем ефективни действия. Това, което знам, е че докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма."

"Говорих с НКП и "Зона Б18", с които обсъждахме общи инициативи, но не съм правил мащабно проучване. Днес сравнявахме книгата на акционерите с временните удостоверения. На този етах всичко изглежда добре. Мисля, че е възможно Левски да се самоиздържа с по-свит бюджет. Въпросът е за какъв период от време. Хората се мобилизираха, защото видяха, че клубът е опрян до стената. В момента, в който има сериозен инвеститор, много зависи как клубът ще мотивира привържениците. Защото целта е клубът да остане чист от политическата конюнктура и действията, които се развиват не само днес, а от години."

"Отговорихме на запитването в срок. Консултирах се със спортния директор и целия треньорски щаб, така че изразихме предпочитанията си да започнем на 12 юни, защото е нужно повече време футболистите да се вкарат в подходяща кондиция за предстоящите мачове. Относно мачовете за Купата ние отговорихме, че не сме съгласни всичко да се решава в един мач."

"Трудно е да се обобщи ситуацията с една дума, затова ще се въздържа. Аз лично смятам, че едва ли е имало по-подходящ момент за обединяване на левскарската общност. Това би довело до някаква еманципация на Левски от конюнктурата, за която говорехме преди малко", завърши Колев.