Изпълнителният директор на Левски Павел Колев хвърли светлина по отношение на броя продадени абонаментни карти до този момент. Както е известно те бяха пуснати миналата седмица на пазара. Освен това той разкри подробности как протича разтрогването на един договор с определен играч и как върви дарителската капания.

Антон Узунов
34 снимки

„Продадени са малко над 300 абонаментни карти. Средно по 100 на ден. Това включва българите в чужбина. От месец и половина насам дадохме шанс на всички фенове по света да си пазаруват в онлайн магазина и да си получават доставките. Това важи и за абонаментни карти. Те се доставят с куриер“, разкри той.

„Идеята за клипа беше да се обърне към всички онези над милион и половина, които са напуснали България също да помогнат. Обаждали са се от Америка, от Австралия. Този клип беше обръщение към тях. После идеята се разрасна. Ситуацията в момента е такава, че разчитаме основно на клуба какво може да предложи като продукт и на тяхното желание (на феновете) да помогнат с дарение", продължи Колев.

„Разтрогването на договора за неплащане не става автоматично. Има срок за изплащане на сумите. След него се стига до разтрогване. Не е толкова просто. По отношение на несъстоятелността, не само извънредното положение влияе. Не е вярно, че Левски не е верен към партньорите си. Благодарение на дарителската кампания и фен магазина, ние се отчитаме цял месец. Цяла България знае какви пари харчим. Ние сме изключително коректен партньор. Факт е, че не можем да съберем достатъчно средства да сме коректни към играчите. Няма конкретна дата за обявяване в несъстоятелност, но този момент не е далеч", искрен бе изпълнителният директор.

„Това е една от основните цели на клипа – да възобнови дарителската кампания. Притеснени сме от генералното положение на клуба. В отчета за юни някаква част от средствата за даренията се пренасочи към фен магазина. Това ще се види по-ясно през юли, тъй като тогава ще дойдат постъпленията от друга кампания. Така че средствата постъпват в момента. Проблемът е във възможностите на хората в момента. Могат да помогнат на клуба, но това е недостатъчно, след като генералният спонсор бе изтрит от лицето на Земята и нямаше на кого да разчитаме", заяви още той на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

"Всеки един договор е много важен финансово. Марката Левски носи интерес. Освен чисто финансовите измерения, показва на бизнеса, че Левски е атрактивен и че с него може да се работи. Отговорността е при нас. Много е лесно да подпишеш договор, но оттам нататък започва трудното. Да сме равностоен партньор. Да се усети ефектът от партньорството", завърши Колев.