Изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на Левски Павел Колев обяви, че днес е последният му работен ден в „синия“ клуб. Той заяви, че до края на месец август ще има лице, което ще изпълнява временно функцията на изпълнителен директор.

„Днес съм входирал в деловодството на ПФК Левски молбата си за освобождаване като председател на УС и изпълнителен директор. Като символичен акт, НС и УС подкрепиха това мое желание. Следва да се номинира нов изпълнителен директор и да се изчака неговото вписване като представляващ дружеството. Аз ще остана до този момент. До 31 август решихме кой ще изпълнява длъжността изпълнителен директор. Ако питате мен, Константин Баждеков е най-подготвен. В понеделник ще знаете името на временно изпълняващия длъжността. Той ще един от членовете на УС. Това е решение до 31 август, когато ще се очаква да има промени в състава. Най-важното, което обсъдихме, беше дневен ред на Общото събрание. То ще се проведе на 31 август от 11 часа, с резервна дата 16 септември. Поел съм ангажимент към клуба да помагам до Общото събрание. Ще съм почти всеки ден тук. Който е да избран от моите колеги, ще може да разчита на мен. Ще осъществим плавен преход“, заяви той.

„Това решение го взех още лятото. Аргументът ми е, че най-нормалното нещо при смяна на собствеността и НС, най-нормалното нещо е да бъде избран нов изпълнителен директор. Бях помолен да остана до 31 декември и поех този морален ангажимент, тъй като клубът бе в тежка ситуация. Смятам, че го изпълних“.

Колев коментира и финансовата ситуация в клуба:

„Що се отнася до финансите – нещата са така, както ги знаете. Няма съществена промяна. За първи път от година и половина насам сме се споразумели с почти всички наши бивши футболисти, с много малко изключения. Ще гледаме спокойно напред и за по-широко сътрудничество с Палмс Бет“.

„Голяма част от заплатите на настоящите играчи са изплатени, но не и към Петър Хубчев. Нямаме пречка да започнем сезона. Имаме достатъчно футболисти. Коментирана е селекцията, но когато има някаква яснота, ще бъдете информирани веднага. За мен най-важното нещо е, че Левски все още го има. Това е истинско чудо и знаете на кого се дължи. Щом преминахме през това нещо, този клуб е неуязвим. Най-лошото нещо е зад гърба ни и гледаме с оптимизъм. Предполагам, че след сравнително кратко време Левски ще се върне там, където му е мястото в челото на класирането. Този клуб притежава неизчерпаем вътрешен ресурс. Цял свят видя, че привържениците на Левски са в състояние да помагат не само от трибуните, но и финансово. Те обаче искат нещо насреща. За мен бъдещето на клуба е добра", завърши Колев.