„Не обичам паузите, а тази от 21 дни, която ни предстои, е – ужас“, призна Станимир Стоилов след победата над Арда с 3:0. Треньорът допълни, че по тази причина не може да прогнозира в какво състояние ще бъдат „сините“, когато се поднови първенството. В този случай това ще се случи на 8 април, когато на „Герена“ ще дойде Локомотив Сф. 

На този фон е логично да се върнем назад във времето, за да видим дали Стоилов има причини да се притеснява от подводни камъни, които може да се появяват пред него и играчите му през месеца на лъжата. Левски в момента е в серия от четири мача без допуснат гол и три поредни победи. Откакто се завърна на „Герена“ Станимир Стоилов пет пъти трябваше да се справя с подобни ситуации. Всъщност паузите за националните отбори в този перод бяха шест, но едната не се брои. Причината е, че мачовете на „лъвовете“ бяха след края на сезона у нас. 

През октомври 2021 година почивката бе добре дошла за „сините“. Тимът преди нея успя да победи само Марек в турнира за Купата на България. Преди паузата пък бе в серия от две загуби – 1:2 от ЦСКА и 2:4 от Лудогорец. Мъри обаче получи време да поработи с играчите и на 16 октомври „сините“ бяха с ново лице – 2:1 над Локомотив Сф. Този успех бе дублиран с 3:0 над Пирин, а след него дойде и 7:0 над Септември Симитли за Купата.

През ноември обаче този ефект не успя да се повтори. Напротив, „сините“ се издъниха с 0:0 у дома срещу Ботев Враца, а след това дойде и ново реми 0:0 с Арда в Кърджали. В крайна сметка играчите излязоха от тази дупка с 1:0 в гостуването на Царско село. 

"Мач Телеграф"