Бившият президент на Ботев Пловдив Ангел Палийски бе един от инициаторите за среща на пловдивските бизнесмени с цел спасението на клуба. Той разкри някои от фирмите, които са подпомогнали инициативата за събирането на сумата от 565 хиляди лева, с която да бъде закупен дългът към КТБ.

"Успяхме да се срещнем с 10 фирми от Пловдив. Радвам се, че успяха да откликнат на нашата молба за среща. Поводът е кампанията, която се поде за спасяване на Ботев чрез изчистването на дълга, който ние трябва да откупим за над 500 000 лв. Тази сума няма как да бъде погасена само с желанието на феновете, за което те показват изключителна активност. Към днешна дата има събрани 132 000 лв", заяви той.

"Бизнесът показа, че е жив и съпричастен със събитията, които се случват в Пловдив. "ПИМК", "Аспи груп", "ВП брандс", "Петко Ангелов", "Атаро клима", фирма "Хъс", са част от фирмите, които откликнаха. Събраната сума надхвърля 100 000 лв., но точната стойност ще я съобщя вторник - сряда. Това няма да е последното такова мероприятие. През следващата седмица е възможно да направим ново", продължи Палийски.

"Бизнесът, подкрепяйки не само спорта, но и всички мероприятия в Пловдив показва, че всички ние, пловдивчани, трябва да подкрепяме и даваме кураж на бизнеса и техните начинания. Това са хора с големи сърца, защото човек има хиляди причини да откаже, а една единствена да даде. Радвам се, че те намериха тази единствена причина, за да подпомогнат инициативата, която сме подели. Подробно сме обяснили на фирмите какво е финансовото състояние", сподели Палийски пред "Марица".