Треньорът на Мура - Анте Шимунджа е сред главните варианти за нов треньор на Лудогорец. Ако преговорите между двете страни завършат успешно,  50-годишният специалист може да поеме орлите след Нова година, разкрива словенското издание nogomania.com. Шимунджа нашумя особено в края на миналия месец, когато воденият от него отбор сензационно победи Тотнъм с 2:1 в група G на Лигата на конференциите.

Анте Шимунджа

източник: Gulliver/GettyImages

„Последните резултатите на Мура сериозно увеличиха „цената на акциите“ на Анте Шимунджа. Това е благодарение най-вече на доброто представяне на отбора в първото му участие в евротурнирите, както и на гръмката победа над Тотнъм", анализира журналистът Миран Зоре.
 
"Слуховете за напускането на Шимундга витаят от доста време заради интереса към него и скоро той ще напусне Мура, за което получихме информация и от България. Местният гранд Лудогорец, който е лидер в първенството, все още има временен треньор - Станислав Генчев. Тимът сериозно обмисля възможността да привлече Шимунджа, като вече претегля плюсовете и минусите на негово назначение.
 
До момента Анте само веднъж е работил в чужбина – водил е австрийския ГАК. Преди години бе спряган за Хайдук, но до назначение не се стигна. Освен Лудогорец Шимунджа е желан още от две места. Първото е Марибор, а второто – националният отбор на Словения, тъй като Матяж Кек все още не е удължил договора си. Анте вече натрупа солиден опит в страната, където имаше успехи с два клуба – Марибор и Мура. С настоящия си тим вече няма какво повече да постигне. И ако иска ново предизвикателство, то предложения не му липсват“, пише още nogomania.com.