Процесът пред Апелативния съд в Солун за смъртта на 28-годишния българин Тошко Бозаджийски, който загина през 2020 година, след като бе прегазен от кола в града при сбиване с привърженици на гръцкия отбор ПАОК, бе отложено за октомври, съобщи гръцката телевизия „Скай“.

Процесът е отложен заради продължаващо въздържание на адвокатите от съдебни процеси заради протестни действия срещу данъчен законопроект, посочва телевизията.

По делото за смъртта на привърженика на Ботев Пловдив Бозаджийски бяха осъдени общо осем души на лишаване от свобода в срок от три до седем години и половина.

Единственото лице, получило седем години затвор, е шофьорката на автомобила, която беше призната за виновна за предумишлено убийство, но беше предсрочно освободена, след като излежа 18 месеца в затвор, отбелязва „Скай“.

В съдебното си решение съдът оправда спътника на жената по обвинението в съучастие в убийство, като го призна за виновен в други провинения – участие в сбиване и смущаване на обществения ред. Останалите подсъдими бяха освободени, след като са признати за виновни за провинения при смекчаващи вината обстоятелства.

Според информацията 28-годишният Бозаджийски е бил в Солун с приятели, за да гледат дерби между гръцките Арис и ПАОК. Бозаджийски умира, след като е пребит от група привърженици на местния ПАОК, а после прегазен от автомобил на 5 януари 2020 година.