Отлична новина за българския футболен запалянко! Днес стана ясно, че Изпълкомът на БФС е избрал най-добрата ТВ оферта. Феновете на футбола ще се наслаждават на efbet Лига в следващите пет години.

Договорът за ТВ права ще бъде продължен с NOVA Broadcasting Group за следващите пет години. Това обяви вицепрезидентът на родната централа Атанас Фурнаджиев. Днес са били разгледани три оферти на телевизии. Тази на NOVA е била в пъти по-добра от останалите.

Lap.bg
22 снимки

"След като бяха разгледани всички предложения, бе избрана най-добрата оферта. Едната оферта бе за 200 хиляди лв, а другата за 3 милиона на сезон. Най-добрата е на сегашния ни партньор - 6,5 милиона на сезон без ДДС. Офертата, която се одобри, бе да се продължи сегашния договор . За целия период на споразумението сумата ще бъде 32,5 милиона и половина без ДДС", заяви Фурнаджиев.

Новината от днес е добра е за футболните клубове, които ще продължат да получават сериозни средства от ТВ права.

От БФС разкриха още, че обмислят дали да не вдигнат парите за клубовете. До този момент те си разпределяха 90% от сумата за ТВ права, а 10% оставаха в централата. Сега подялбата може да е 95/5.