Защитникът на Левски – Хосе Кордоба, изигра страхотен мач за младежкия национален отбор на Панама срещу Франция на турнира в Тулон. Двубоят завърши 0:0, а тимът от Централна Америка се наложи с дузпи. 20-годишният бранител на „сините” вкара един от наказателните удари за отбора си.

Медиите във Франция и Панама обръщат сериозно внимание на Хосе. Бранителят е неутрализирал напълно звездата на „петлите” Юго Екитике. Нападателят на Реймс е оценяван на около 40 млн. евро и е желан от ПСЖ, Милан и топ клубовете в Англия.

„Хосе Кордоба беше отличен в дуела си срещу Юго Екитике, оставяйки само трохи на французина, който така и не знаеше как да направи разликата”.

В родината на бранителя смятат, че присъствието му се е отразило на съотборниците му. Той е взел ролята на лидер и е заразил останалите да дават повече от себе си.

"Сухите мрежи са много важни. Беше напрегнато, най-вече когато те владееха топката. Стараехме се да не правим грешки", заяви Хосе след мача с "петлите". 

Откритието на Станимир Стоилов даде интервю и пред сайта на местната футболна федерация, в което говори за финала за SESAME Купа на България и сезона си в Левски.

„Преживяването около финала беше невероятно. Това беше първият ми трофей. За мен беше прекрасно да мога да играя на този финал и да допринеса за успеха на отбора. Като за начало на моята кариера, смятам, че сезонът ми беше много добър”, коментира Кордоба.  

Следващият мач на Панама от турнира в Тулон е в сряда срещу Аржентина.