Втородивизионният италиански клуб Комо проявява интерес към десния бек на Черно море - Виктор Попов. Родният национал се отличи с добри изяви през есенния сезон, привличайки вниманието на скаути. Той е важен играч както за своя клуб, така и в националния отбор на България. Комо следи Попов от лятото и обмисля да направи официална оферта за него през зимата.

start-photo.bg
34 снимки

Комо е близо до достигане на плейофите за Серия А, като в момента има 31 точки след 16 мача и заема третата позиция. Бившият испански национал Сеск Фабрегас наскоро зае треньорската позиция в отбора. Серия Б е станала популярна дестинация за български играчи, като в последните години там отидоха няколко наши сънародници - в Кремонезе е Валентин Антов, Димо Кръстев е в Катанзаро, Петко Христов е в Специя, a неговият брат-близнак Андреа е в Серия C в Потенца.

22-годишният Попов е възпитаник на академията на Черно море и все още не е играл за друг отбор. В същото време, вратарят на „моряците“ - Иван Дюлгеров, също привлича интерес от клубове в Турция и Чехия, след като демонстрира значителен напредък в своята кариера. Варненци са му поставили цена от 500 000 евро и вече се оглеждат за негов заместник.