Ботев Враца и Локомотив София излизат един срещу друг в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” стартира в 13:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Главен съдия на срещата е Волен Чинков.
 
Домакините са в серия от четири поредни загуби. За последно врачани спечелиха на 22 септември - 1:0 срещу  Берое. Тимът заема предпоследното 15-о място в класирането с актив от 10 точки, с две повече от  последния Етър. Гостите от София са 12-ти с 14 пункта. 
 
Ботев и Локомотив София са лидери в негативната класация за най-много допуснати голове - по 29. Интересното е, че двата отбора са отбелязали и по 10 попадения.
 
В миналия кръг Локомотив Сф претърпя истинска катастрофа в гостуването на Ботев Пд - 0:6. В началото на сезона отборът загуби със същия резултат и от Левски. На старта на кампанията "червено-черните" удариха Ботев Враца с 1:0, като тогава и двата отбора бяха с други треньори - столичани бяха водени от Стойчо Стоев, а начело на врачани беше Даниел Моралес. 

подкрепя българския спорт