Изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев сподели на срещата със феновете на "сините", че в Левски са влезли 19 милиона от спонсорства и дарения, а още 5 милиона са заложени като дългосрочна инвестиция минимум до 2023 година.

Тогава ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, или ще се опростят, като е по-вероятно да се опростят.

31 снимки

"Левски е погасил стари задължения в размер на над 7 милиона лева. Към момента имаме споразумение с НАП за разсрочване и спазваме всичко. От Агенцията за приходите могат да потвърдят. Нямаме просрочени задължения и сме напълно платежоспособни. Не се притесняваме от кредиторите си", заяви още Ганев.

„Към този момент имаме погасени задължения в размер на 7 милиона и 348 хиляди лева. Говорим към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти. В този момент всичко по тези неща е платено. Сега Левски има споразумение с НАП по разсрочване, към която агенция се спазва всичко. Сега нямаме просрочени задължение и Левски е абсолютно платежоспособен към своите кредитори. Мога да ви кажа, че непрекъснато се получават писма от мениджъри, бивши футболисти, а нашият юридически екип работи за това”, заяви Ганев.

„Сега отборът е в Сандански, после заминава за Турция. Финансирането е направено и са вкарани този месец малко повече от два милиона лева, за да може Левски да има боеспособен екип, който да атакува титла и купа.

„Имаме документи, а VIVACOM е отправил претенции за връщане на пари към тях. Те водят дело към Левски, а след това ще ги дам документите на феновете. Заедно с лихвите VIVACOM са над 3 милиона. Главболгарстрой също мисля, че са толкова", спомена още Ганев за някои от делата, водени към клуба от Подуене.