Треньорът на Монтана Атанас Атанасов отчете, че поражението от Ботев Враца е в следствие на невъзможността на отбора му да реализира положенията си. Атанасов акцентира, че отборът е направил добър мач, въпреки загубата, но головете са се оказали решаващи.

„Причините за поражението е, че не успяхме да вкараме ситуациите си. И първото полувреме, и след голът им. Чистосърдечно казвам, че стана един много хубав мач и първият вкарал отбор победи. Не мога да се сърдя на нашите футболисти, раздадоха се. Допуснахме и грешки, но не мога да бъда недоволен от играта”, започна Атанасов.

„Позитивите са агресията, която показахме и ситуациите, които направихме. имаше и от статични положения. Създадохме добри разигравания, които не завършихме. Ние не можем да създадем над 20 положения. Играхме срещу Ботев Враца, а те са отбор от efbet Лига. Мачът, който изиграха те, беше очакван от мен. Първото полувреме реагирахме добре, после сменихме схемата да станем по-офанзивни. Донякъде се получи, контузия на Сергей Георгиев и малко се наруши баланса. Раздадоха се, но днес не се получи”.

„Мисля, че имаме възход и трябва пак да се наложим и побеждаваме. Дани отпадна от групата, друг път друг. Сега преценихме, че той трябва да остане извън групата, другият мач може да играе”, завърши Атанас Атанасов.