Днес членът на Изпълкома на БФС - Петър Величков, който е част от щаба на Димитър Бербатов, говори пред медиите повече от половин час. Не може да се отрече, че притежава дар слово и говори доста увлекателно. Само, че на нас ни омръзна да слушаме сладкодумни и празни приказки, и обещания. Очаквахме Величков да назове истинските, същинските проблеми в българския футбол. Колко ловко само избяга от евентуална атака от страна на клубовете, като разграничи хората от Изпълкома от оперативното управление на БФС.

Естествено, нали и той е част от Изпълкома цели осем години, а и по този начин рискува да си навлече гнева на клубовете. Или сега, когато трябва да се хареса на клубовете, ще говори каквото искат да чуят. Много внимателно, за да не ги обиди. Нали идват избори.

Как цели осем години е седял на една маса с колегите си в Изпълкома и всичко в българския футбол е било цветя и рози и изведнъж се появиха куп проблеми. Такива със сигурност има, но къде беше Величков толкова време? Защо не излезе да ги назове? С какво помогна Величков на българския футбол? Човек с неговите възможности инвестира ли в развитието на младите таланти? Намери ли спонсори, които да помагат на спорта? Нека отговори на тези въпроси. Надяваме се да го е направил.

Претенции би трябвало да има, ако е опитал всичко възможно да помогне. Дори и да е допускал грешки. Как Величков е търпял почти едно десетилетие колегите си при положение че са толкова зли?

Защо за осем години не излезе и не каза, че клубовете не инвестират в материалната база и, че голяма част от стадионите и тренировъчните бази тънат в разруха. И да обясни какви са тези идеи, които днес сe подхвърлят. Възможно ли е БФС да дава пари на клубовете и те да ги харчат както намерят за добре? Първо - откъде да ги намерят тези пари? А дори и да ги има, дайте да пилеем. Ако се отпускат средства, трябва да е с определена цел. И най-важното - пълен контрол. Напримeр, за школите на клубовете, а не за заплати или бонуси на недоказани футболисти... 

Изявлението, че българският футбол ще се ръководи дистанционно от Испания и Англия, няма да го коментираме. Това не е сериозно. Как въобще хора, които отказват да живеят в България, ще управляват. 

И за финал - Бербатов дори не намери смелост да обяви на какъв пост гласи Величков. Спомена, че той, Стилиян и Мартин ще бъдат в Изпълкома. Другите хора са тайна. Какво крият? Нали говорят за прозрачност.