Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив получи Акт 16 и вече е въведен в експлоатация. Това обяви собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на съоръжението – Илиян Филипов. Днес оглед на „Колежа“ мина Държавната приемателна комисия, която е приела стадионът да получи разрешение за ползване.

„Стадионът вече е въведен в експлоатация. Днес мина и комисията за използване на системата ВАР. Това, което обещахме, го изпълнихме. Всички пловдивчани могат да бъдат спокойни и да доведат семействата си на това хубаво събитие. Надяваме се да стане наистина един голям празник за града, защото 10 години го чакахме и най-после се случи“, коментира Филипов и допълни, че още от утре ще започне продажбата на билети за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на Първа лига, който е насрочен за 29-и април (събота) от 20:00 часа.

„Продажбата ще започне на билетните каси. Имаме много заявки за билети, които ще бъдат пуснати директно на базата в „Коматево“, за да няма струпване на касите, като пропуски ще се продават и онлайн. Има още някои довършителни процедури, които вече са от строителството на втори етап на стадиона, но аз съм поел ангажимент към клуба да ги изпълня. До 29-и април всичко ще бъде приключено, така че да се проведе мачът, както трябва“, каза още Илиян Филипов.

Строителят на „Колежа“ обяви, че все още чака подписване на анекс към договора му с Община Пловдив, за да поръча метала за цялата покривна конструкция и фасадата на стадиона. /БТА