Азрудин Валентич напуска поста старши треньор на Ботев Пловдив, написаха официално от клуба. Както Gong.bg първи съобщи, специалистът ще стане стратегически съветник на собственика Антон Зингаревич за спортното развитие на „жълто-черните“.

Старши треньорът на втория отбор на Ботев Артур Ованесян ще изпълнява длъжността наставник на мъжкия отбор в мача с Локомотив София.

Азрудин Валентич пое Ботев през 2021 г. и изведе клуба до бронзови медали в българското първенство за първи път от 27 години. За година и половина работа специалистът успя напълно да възстанови подхода към тренировъчния и игровия процес на отбора и да изведе отбора в Европа.

Ботев благодари на Азрудин Валентич за работата му и му пожелава успех на новия пост за подобряване на спортното развитие на клуба.

„Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу Апоел да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора. В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев”, заяви Валентич.