Светослав Петров е новият старши треньор на Септември София, потвърдиха днес от клуба. Петров заменя на поста сърбина Славко Матич, който е освободен след вчерашното поражение от Славия.

Роденият на 12 февруари 1978 година Светослав Петров бе част от детско - юношеската школа на септемврийци до момента, като с неговото назначение ръководството на клуба затвърждава амбициите си да продължи да налага собствени юноши в първия отбор, а също така да дава поле за изява на своите треньори. До момента в своята кариера като треньор Петров е бил част от отборите на ЦСКА София, Ботев Пловдив, Добруджа Добрич, Локомотив София, а за него това е и втори престой в академията на Септември.

startphoto.bg
83 снимки

Като футболист, стартира кариерата си в Добруджа Добрич и преминава през тимовете на ЦСКА София, Кубан Краснодар, Локомотив София, Нефтчи Баку, Чунчуй Ятай, Калиакра Каварна и Ботев Пловдив. В периода от 2000 до 2003 година е част и от националния отбор на България.

Младият специалист поема отборът на Септември София след раздялата със Славко Матич, като още утре ще изведе играчите за първа тренировка, част от подготовката на "септемврийци" за предстоящото домакинство срещу Левски София.

Септември се представя слабо от началото на сезона в Първа лига и заема 14-то място в класирането с 9 точки.