Нападателят на Ботев Пловдив Самуел Акере подписа нов договор с „канарчертата”. Новият контракт на футболиста е до края на сезон 2025/26, съобщиха от клуба.

„Откакто се присъедини в Ботев през 2022г., Самуел показва изключителен професионализъм и израстване. До този момент бързоногият футболист има на сметката си 55 двубоя с екипа на „жълто-черните“ (23 от които за дублиращия отбор) и 7 попадения. През текущата кампания в Първа Лига, Акере е основен футболист в тима на Душан Керкез. Той реализира 4 попадения и асистира 4 пъти”, написаха от Ботев.

„Много съм щастлив и удовлетворен, че Акере подписа нов договор и че той ще остане с нас по-дълго време. Той е истински пример за това как упоритата работа се отплаща. Акере премина през „футболните трудности“ в кариерата си – дойде от Африка, премина през академията на руския Виста където научи някои неща, дойде в дублиращия отбор на Ботев и днес е важен играч за нас. Той е много добро момче, трудолюбив характер е и най-важното за мен е, че показва желание да подобрява себе си всеки ден“, коментира наставникът на Ботев.