Лудогорец обяви привличането на национала на Швеция - Едвин Куртулус, който играе на поста централен защитник. Той ще бъде представен официално от спортния директор Георги Караманджуков утре, след като днес е очакван да пристигне в лагера на "орлите" в Австрия. 24-годишният футболист, който идва от Хамарби, е трети входящ трансфер на българския шампион това лято. 
 
Ето какво написаха от Лудогорец в официалния си сайт:
 
"Тринадесеткратните шампиони привлякоха национала на Швеция Едвин Куртулус, който играе на поста централен защитник. Ръководството на “орлите” финализира успешно преговорите с Хамърби в петък, а бранителят междувременно премина медицинските изследвания и фитнес тестовете. Той ще се присъедини към Лудогорец на лагера в австрийското градче Бад Харинг още днес, а утре ще бъде представен официално от спортния директор Георги Караманджуков.
 
Едвин Куртулус дълго време е наблюдаван от скаутското звено на Лудогорец, но трансферът му стана възможен сега. В Швеция 24-годишният бранител е играл за Халмщад преди да бъде привлечен от Хамърби. За клуба от Стокхолм в рамките на два сезона и половина Куртулус е записал 66 мача и е отбелязал три гола. Понастоящем Едвин е национал на Швеция, като вече е изиграл 4 официални мача. Има и 21 срещи за младежкия национален отбор на Косово.
 
“За мен е чест да дойда в такъв амбициозен клуб като Лудогорец, който винаги има високи цели. Нямам търпение да се включа в тренировките и мачовете”, сподели Куртулус на тръгване за Австрия.
 
Трансферът на шведския национал е трети такъв за Лудогорец от началото на лятната подготовка. Преди него тринадасеткратните шампиони привлякоха германския вратар Хендрик Бонман и национала на Кабо Верде - Дерой Дуарте, който утре също ще бъде представен официално като футболист на Лудогорец."
 
Това е Едвин Куртулуш
Роден на 5 март 2000 г. в Халмщад
Ръст: 187 см.
Пост: централен защитник 
Юноша на Халмщад
 
СЕЗОН ПО СЕЗОН
 
2019 - Халмщад 11/0
2020 - Халмщад 18/1
2021 - Халмщад 29/0
2022 - Хамарби 27/2
2023 - Хамарби 27/0
2024 - Хамарби 12/1
За националния отбор на Швеция: 4 мача
За младежкия национален отбор на Косово: 21 мача