Новият треньор на Левски - Станимир Стоилов, официално призна, че "сините" се разделят с Валери Божинов, Симеон Славчев и Христофор Хубчев. 

"За мое съжаление от гледна точка на това, че взех решение – трима футболисти – Хубчев, Георги Славчев и Валери Божинов, няма да разчитам на тях. За Божинов – ситуацията с него през тези 2 години е малко несериозна. Никой не го използва и има 70 минути за 2 кампании. А Валери Божинов преди две години беше на 33 години. Оставиха го да си тренира и загрява покрай тъчлинията, което е жалко за него.

Съжалявам, че аз съм човекът, който трябва да прекъсне това нещо. Той е най-титулованият футболист в съблекалнята и има цялото мое уважение, но през последните две години го тупаха по гърба, но никой не го пуска да играе. Аз футболистът Валери Божинов не го познавам. Славчев за съжаление не разкри потенциалът си, а при Хубчев има вина и ситуацията с предишните хора. Има повече хора на една и съща позиция и нямам нужда от много хора. Искам да взема юноши да играят с първия отбор.

Надявам се сега да се съобразят с клуба, когато разтрогваме, защото на думи много са левскари. Освобождаването им е принудено от това, че искам да взема 2-3 нови играчи и не искаме да надвишаваме бюджета. Това е една от причините", заяви Стоилов.